26 Aralık 2008 Cuma

Karınca Kito




Mahkumun biri, yalnız kaldığı hücre içinde bir karınca ile arkadaşlık yapar. Kito adını verdiği bu karınca zaman içerisinde adamın talimatlarına göre hareket eder hatta takla atmayı bile öğrenir.Mahkum, insanların Kito'ya hayran kalacağını ve göreceği büyük ilgi sayesinde zengin olacağının hayalini kurmaktadır. Hapisten tahliye olduğu gün Kito'yu kibrit kutusunun içine koyarak bir kafeteryaya gider. Amacı insanların Kito'ya nasıl tepki vereceğini test etmektir.
Karıncayı kibrit kutusundan çıkaran eski mahkum garsonu çağırır. Amacı garsona Kito'nun marifetlerini göstermektir. Garsona "Masanın üstünde duran şu karıncayı görüyor musun?" diye sorar sormaz, garson elindeki bezle karıncayı alır ve "Afedersiniz beyefendi" diyerek Kito'yu öldürür.

kıssadan hisse :Her kişinin kendine ait değerleri ve inançları vardır. Bir kişi için çok önemli olan bir olay diğeri için pek de önemli olmayabilir. Kişileri kendi inanç sistemimize göre değerlendirirsek sorunlarla karşılaşabiliriz. Yapmamız gereken kişilerin inanç ve değerlerine saygılı olmak ve ilişkilerimizde kendimizi onların yerine koyarak hareket etmektir

3 yorum:

baki dedi ki...

ceren yaptığın kıssadan hisse olayına katılıyorum ve bence böyle yaparsak insanlardan çok daha olumlu tepkiler alabiliriz.

Bager Akbay dedi ki...

çok hoşmuş hikaye Ceren'cim.
bunları söylemek, uygulamak kadar kolay değil tabii ki. Ya inançlar çakışırsa ne yapmalı ? Ya bir inanç diğerine saldırıyorsa, diğerini inanç yerine koymuyorsa.

umel dedi ki...

bunu gerçekleştirmek bence büyük erdem elimizden geldiğince yapmakta fayda var:)